Trendy v kybernetických hrozbách roku 2023

Roman Lenhard

IT Špecialista

fonet. fonet.sk, trencin, kerio, sophos, icewarp, zalohovanie, gfi, server, ochrana dat

Zvýšený počet kybernetických útokov: ako reagovať

V dnešnej digitálnej dobe sa organizácie stretávajú so stále narastajúcim počtom kybernetických útokov. Priemerná organizácia sa musela v roku 2023 vyrovnať s viac ako 1 158 útokmi týždenne, čo predstavuje výrazný nárast oproti predchádzajúcim rokom. Táto alarmujúca úroveň hrozieb si vyžaduje okamžitú a efektívnu reakciu.

Ransomware na vzostupe

V roku 2023 sa každá desiatka organizácií stala terčom ransomwarového útoku, čo predstavuje o 33 % viac ako v predchádzajúcom roku. Útoky ransomwaru zostávajú vážnym rizikom pre podniky.

Zmena útočných taktík: nové kybernetické hrozby

Útočníci sa presúvajú od tradičného ransomwaru k útokom na krádeže údajov a ich vydieraniu. Tieto nové taktiky vyžadujú inovatívne prístupy k zabezpečeniu podnikovej siete.

Obrana proti kybernetickým megaútokom

V roku 2023 sme svedkami nárastu počtu ničivých megaútokov, ktoré využívajú zraniteľnosti nultého dňa. Účinné bezpečnostné opatrenia sú nevyhnutné na minimalizáciu potenciálnych škôd.

Klúčom k ochrane organizácie pred kybernetickými hrozbami je mať v mieste účinné bezpečnostné opatrenia. Preventívne opatrenia, ako je pravidelná aktualizácia softvéru, implementácia silných hesiel a pravidelné zálohovanie dát, sú základom ochrany proti rôznym typom útokov. Okrem toho je dôležité investovať do bezpečnostných riešení, ktoré dokážu detekovať a reagovať na hrozby v reálnom čase.

Organizácie by mali tiež klásť dôraz na bezpečnostné postupy svojich zamestnancov prostredníctvom školení a osvety o kybernetickej bezpečnosti. Informovaní a ostražití zamestnanci môžu byť prvou líniou obrany proti rôznym formám sociálneho inžinierstva a phishingu.

V konečnom dôsledku je dôležité, aby organizácie nezostávali pozadu v boji proti kybernetickým hrozbám. Investície do bezpečnosti a implementácia najnovších bezpečnostných technológií sú kľúčom k ochrane citlivých údajov a zachovaniu dôvery svojich klientov a partnerov.

 

Rola umelej inteligencie: Moderné riešenia

Umelá inteligencia (AI) hraje kľúčovú úlohu v boji proti kybernetickým hrozbám. Moderné bezpečnostné technológie využívajú AI na efektívnu detekciu a analýzu hrozieb s neuveriteľnou presnosťou a rýchlosťou.

Umelá inteligencia dokáže analyzovať obrovské množstvo dát a identifikovať aj najjedinečnejšie vzory útokov. Tieto riešenia sú schopné odhaliť aj najsofistikovanejšie formy útokov a reagovať na ne v reálnom čase, minimalizujúc riziko úspešného útoku.

Využívanie AI v bezpečnostných technológiách zabezpečuje, že organizácie majú k dispozícii najmodernejšie nástroje na ochranu pred kybernetickými hrozbami, udržiavajúc ich v bezpečí v neustále sa meniacom kybernetickom prostredí.

Ako sa chránit s riešeniami od Fonet s.r.o.

Ak chcete zistiť viac o tom, ako chrániť vašu firmu pred kybernetickými hrozbami, a ako môžu naše služby v oblasti kybernetickej bezpečnosti pomôcť, kontaktujte nás ešte dnes na telefónnom čísle 032/744 3930 alebo emailom na adresu fonet@fonet.skFonet ponúka radu špecializovaných riešení. Naše služby zahŕňajú ochranu firemných dát a správu bezpečnostných incidentov, a bezpečnostné školenia pre zamestnancov. Každé z týchto riešení je navrhnuté tak, aby poskytovalo komplexnú ochranu a pomáhalo vám a vašej firme zostať krok vpred pred kyberzločincami.Vaša bezpečnosť je našou prioritou.

Zdroj: rmol.cz

 

Súvisiace články

Prečo by ste mali pravidelne zálohovať svoje dáta?

V dnešnej digitálnej dobe sú dáta jedným z najcennejších aktív, či už ide o osobné fotografie, dôležité pracovné dokumenty, alebo finančné záznamy. Strata týchto dát môže mať nielen finančné, ale aj emocionálne následky. Pravidelné zálohovanie je jednoduchý, no kritický krok na ochranu vašich informácií pred nečakanými udalosťami.

Čítať viac
Kontaktujte nás

Spolupracujte s nami na komplexných IT riešeniach.

Radi vám odpovieme na všetky otázky a pomôžeme vám určiť, ktoré z našich služieb najlepšie vyhovujú vašim potrebám.

Výhody
Čo ďalej?
1

Naplánujeme si meeting

2

Na meetingu zistíme problém

3

Vypracujeme návrh riešenia

Naplánujte si konzultáciu