Sophos Intercept X: prevencia mimovoľného šírenia firemných dokumentov

Roman Lenhard

IT Špecialista

sophos, fonet, update, fonet, fonet.sk, trencin

Ochrana firemných údajov

V dnešnej dobe digitálneho veku je bezpečnosť firemných údajov jednou z najdôležitejších priorit každej spoločnosti. Jedným z najväčších rizík sú neúmyselné alebo mimovoľné stiahnutia dát zamestnancami, ktoré môžu viesť k úniku dôležitých informácií alebo dokonca k závažným bezpečnostným incidentom. Sophos Firewall je špičkovým riešením, ktoré pomáha chrániť firemné siete pred týmito rizikami a zabraňuje neoprávnenému stahovaniu dát.

Ako Sophos Firewall chráni vašu sieť pred neúmyselným sťahovaním dát

  1. Aplikovaná politika zabezpečenia – Sophos Firewall umožňuje nastavenie prísnych bezpečnostných politík, ktoré definujú, kto má prístup k akým údajom a aké operácie s nimi sú povolené. Tým sa minimalizuje riziko neoprávneného stiahnutia dôležitých dát.

  2. Funkcia kontroly obsahu – S pomocou pokročilých mechanizmov kontroly obsahu dokáže Sophos Firewall identifikovať a blokovať nebezpečné súbory a dátové toky, ktoré by mohli obsahovať citlivé informácie alebo malware.

  3. Monitorovanie a auditovanie prevádzky – Sophos Firewall neustále monitoruje sieťovú prevádzku a identifikuje podozrivé činnosti, ktoré by mohli naznačovať pokusy o neoprávnený prístup alebo stiahnutie dát. Tieto udalosti sú potom zaznamenané a môžu byť ďalej vyhodnotené pre potreby bezpečnostnej analýzy.

  4. Prevencia pred únikom údajov – Sophos Firewall je vybavený pokročilými nástrojmi na prevenciu úniku údajov (DLP), ktoré dokážu identifikovať a zablokovať pokusy o odchod citlivých informácií mimo firemnej siete.

Sophos Firewall je teda ideálnym riešením pre firmy, ktoré sa zaujímajú o bezpečnosť svojich dát a chcú minimalizovať riziko neúmyselného stiahnutia údajov z ich siete.

Čo ponúka Fonet, spol. s.r.o. pre vašu firmu?

  • Vynikajúci bezpečnostný štít – So Sophos Firewall získate záruku vynikajúcej bezpečnosti vášho firemného prostredia, čo je kľúčové pre vašu spokojnosť a úspech vášho podnikania.

  • Komplexné riešenia pre firmy – Naša ponuka Sophos Firewall zahŕňa široký výber bezpečnostných funkcií a nástrojov, ktoré sú navrhnuté tak, aby spĺňali potreby každej firmy bez ohľadu na veľkosť alebo odvetvie.

Neváhajte a chráňte svoju firmu pomocou profesionálnych bezpečnostných riešení od Sophosu. Kontaktujte náš tím na telefónnom čísle 032/744 3930 alebo emailom na adresu fonet@fonet.sk a začnite posilňovať bezpečnosť vášho podnikania!

Súvisiace články

Prečo by ste mali pravidelne zálohovať svoje dáta?

V dnešnej digitálnej dobe sú dáta jedným z najcennejších aktív, či už ide o osobné fotografie, dôležité pracovné dokumenty, alebo finančné záznamy. Strata týchto dát môže mať nielen finančné, ale aj emocionálne následky. Pravidelné zálohovanie je jednoduchý, no kritický krok na ochranu vašich informácií pred nečakanými udalosťami.

Čítať viac
Kontaktujte nás

Spolupracujte s nami na komplexných IT riešeniach.

Radi vám odpovieme na všetky otázky a pomôžeme vám určiť, ktoré z našich služieb najlepšie vyhovujú vašim potrebám.

Výhody
Čo ďalej?
1

Naplánujeme si meeting

2

Na meetingu zistíme problém

3

Vypracujeme návrh riešenia

Naplánujte si konzultáciu