Dôležitá aktualizácia SSD firmware pre Sophos zariadenia

Roman Lenhard

IT Špecialista

sophos x fonet, Dôležitá Aktualizácia Firmware Sophos Zariadenia

Aktualizácia SSD firmvare pre Sophos

Radi by sme vás informovali o dôležitej aktualizácii firmware, ktorá výrazne zlepší výkon pevného disku SSD vo vašich zariadeniach Sophos. Táto aktualizácia bola sprístupnená ako hotfix 24 januára 2024 a je dôrazne odporúčaná pre vybrané Sophos zariadenia.

Aktualizácia je dostupná pre zariadenia bežiace na verziách Sophos Firewall OS (SFOS) 19.0, 19.5, alebo 20.0. Aktualizáciu by ste mali vidieť v upozorneniach v Control Centre vášho firewallu.

Aké kroky sú potrebné

Odporúčame prečítať si článok v Knowledgebase (v angličtine) pre podrobné pokyny k aktualizácii, vrátane dôležitých rad pre HA a AirGap nasadenia.

  1. Aktualizácia sa automaticky stiahne, ak máte na zariadení aktivované „povolenie automatickej inštalácie hotfixov“ (štandardné nastavenie).
  2. Inštalácia firmware si vyžaduje reštart zariadenia alebo v zriedkavých prípadoch manuálne vypnutie a zapnutie, preto odporúčame spustiť inštaláciu manuálne v čase, ktorý vám vyhovuje a kedy môžete tolerovať krátku dobu odstávky. Hotfix obsahuje jednoduché CLI príkazy na:

    i. Overenie, či vaše zariadenie vyžaduje aktualizáciu:
    system ssd show

    ii. Spustenie aktualizácie:

    system ssd update

Dôležité

Ako preventívne opatrenie sa uistite, že máte prístup k ovládaniu napájania zariadenia počas inštalácie, pre prípad, že by bol potrebný manuálny reštart.

Poradíme vám

V prípade potreby ďalšej pomoci neváhajte kontaktovať náš tím na telefónnom čísle 032/744 3930 alebo emailom na adresu fonet@fonet.sk. Zaistíme, aby prevádzka vašich firewall zariadení bola nepretržitá a maximálne efektívna. 

Súvisiace články

Prečo by ste mali pravidelne zálohovať svoje dáta?

V dnešnej digitálnej dobe sú dáta jedným z najcennejších aktív, či už ide o osobné fotografie, dôležité pracovné dokumenty, alebo finančné záznamy. Strata týchto dát môže mať nielen finančné, ale aj emocionálne následky. Pravidelné zálohovanie je jednoduchý, no kritický krok na ochranu vašich informácií pred nečakanými udalosťami.

Čítať viac
Kontaktujte nás

Spolupracujte s nami na komplexných IT riešeniach.

Radi vám odpovieme na všetky otázky a pomôžeme vám určiť, ktoré z našich služieb najlepšie vyhovujú vašim potrebám.

Výhody
Čo ďalej?
1

Naplánujeme si meeting

2

Na meetingu zistíme problém

3

Vypracujeme návrh riešenia

Naplánujte si konzultáciu