Pozor na americký cloud

Roman Lenhard

IT Špecialista

Cas­par Bowden, je­den z pop­red­ných od­bor­ní­kov na ochra­nu súk­ro­mia, va­ru­je Euró­pa­nov pred pou­ží­va­ním ame­ric­kých clou­do­vých slu­žieb, naj­mä clou­do­vých dis­kov, pre­to­že im hro­zia lus­trá­cie dát zo stra­ny ame­ric­kých úra­dov. Bowden vo svo­jej sprá­ve upo­zor­ňu­je na zá­kon FI­SAAA, kto­rý umož­ňu­je ame­ric­kým úra­dom špe­ho­vať dá­ta cu­dzích sub­jek­tov. Vzťa­hu­je sa to na ta­ké roz­ší­re­né služ­by ako Ama­zon Cloud Dri­ve, App­le iC­loud ale­bo Goog­le Dri­ve. Ten­to zá­kon pod­ľa ne­ho ot­vá­ra no­vú éru „doh­ľa­du nad clou­dom“.

Bowden je spo­luauto­rom sprá­vy o bo­ji s ky­berzlo­či­nom a ochra­ne súk­ro­mia v clou­de, kto­rý bol ne­dáv­no pred­lo­že­ný Európ­ske­mu parla­men­tu. V tej­to sprá­ve sa uvá­dza, že zá­kon FI­SAAA „vý­slov­ne po­vo­ľu­je čis­to po­li­tic­ky mo­ti­vo­va­né sle­do­va­nie“, v hľa­dá­či­ku ame­ric­kých úra­dov sa tak mô­že ocit­núť kto­koľ­vek, kto si do clou­do­vé­ho úlo­žis­ka nah­rá…..

Celé znenie článku na portáli ITnews.sk

Súvisiace články

Prečo by ste mali pravidelne zálohovať svoje dáta?

V dnešnej digitálnej dobe sú dáta jedným z najcennejších aktív, či už ide o osobné fotografie, dôležité pracovné dokumenty, alebo finančné záznamy. Strata týchto dát môže mať nielen finančné, ale aj emocionálne následky. Pravidelné zálohovanie je jednoduchý, no kritický krok na ochranu vašich informácií pred nečakanými udalosťami.

Čítať viac
Kontaktujte nás

Spolupracujte s nami na komplexných IT riešeniach.

Radi vám odpovieme na všetky otázky a pomôžeme vám určiť, ktoré z našich služieb najlepšie vyhovujú vašim potrebám.

Výhody
Čo ďalej?
1

Naplánujeme si meeting

2

Na meetingu zistíme problém

3

Vypracujeme návrh riešenia

Naplánujte si konzultáciu