Trendy v kybernetických hrozbách roku 2023

Roman Lenhard

IT Špecialista

fonet. fonet.sk, trencin, kerio, sophos, icewarp, zalohovanie, gfi, server, ochrana dat

Zvýšený počet kybernetických útokov: ako reagovať

V dnešnej digitálnej dobe sa organizácie stretávajú so stále narastajúcim počtom kybernetických útokov. Priemerná organizácia sa musela v roku 2023 vyrovnať s viac ako 1 158 útokmi týždenne, čo predstavuje výrazný nárast oproti predchádzajúcim rokom. Táto alarmujúca úroveň hrozieb si vyžaduje okamžitú a efektívnu reakciu.

Ransomware na vzostupe

V roku 2023 sa každá desiatka organizácií stala terčom ransomwarového útoku, čo predstavuje o 33 % viac ako v predchádzajúcom roku. Útoky ransomwaru zostávajú vážnym rizikom pre podniky.

Zmena útočných taktík: nové kybernetické hrozby

Útočníci sa presúvajú od tradičného ransomwaru k útokom na krádeže údajov a ich vydieraniu. Tieto nové taktiky vyžadujú inovatívne prístupy k zabezpečeniu podnikovej siete.

Obrana proti kybernetickým megaútokom

V roku 2023 sme svedkami nárastu počtu ničivých megaútokov, ktoré využívajú zraniteľnosti nultého dňa. Účinné bezpečnostné opatrenia sú nevyhnutné na minimalizáciu potenciálnych škôd.

Klúčom k ochrane organizácie pred kybernetickými hrozbami je mať v mieste účinné bezpečnostné opatrenia. Preventívne opatrenia, ako je pravidelná aktualizácia softvéru, implementácia silných hesiel a pravidelné zálohovanie dát, sú základom ochrany proti rôznym typom útokov. Okrem toho je dôležité investovať do bezpečnostných riešení, ktoré dokážu detekovať a reagovať na hrozby v reálnom čase.

Organizácie by mali tiež klásť dôraz na bezpečnostné postupy svojich zamestnancov prostredníctvom školení a osvety o kybernetickej bezpečnosti. Informovaní a ostražití zamestnanci môžu byť prvou líniou obrany proti rôznym formám sociálneho inžinierstva a phishingu.

V konečnom dôsledku je dôležité, aby organizácie nezostávali pozadu v boji proti kybernetickým hrozbám. Investície do bezpečnosti a implementácia najnovších bezpečnostných technológií sú kľúčom k ochrane citlivých údajov a zachovaniu dôvery svojich klientov a partnerov.

 

Rola umelej inteligencie: Moderné riešenia

Umelá inteligencia (AI) hraje kľúčovú úlohu v boji proti kybernetickým hrozbám. Moderné bezpečnostné technológie využívajú AI na efektívnu detekciu a analýzu hrozieb s neuveriteľnou presnosťou a rýchlosťou.

Umelá inteligencia dokáže analyzovať obrovské množstvo dát a identifikovať aj najjedinečnejšie vzory útokov. Tieto riešenia sú schopné odhaliť aj najsofistikovanejšie formy útokov a reagovať na ne v reálnom čase, minimalizujúc riziko úspešného útoku.

Využívanie AI v bezpečnostných technológiách zabezpečuje, že organizácie majú k dispozícii najmodernejšie nástroje na ochranu pred kybernetickými hrozbami, udržiavajúc ich v bezpečí v neustále sa meniacom kybernetickom prostredí.

Ako sa chránit s riešeniami od Fonet s.r.o.

Ak chcete zistiť viac o tom, ako chrániť vašu firmu pred kybernetickými hrozbami, a ako môžu naše služby v oblasti kybernetickej bezpečnosti pomôcť, kontaktujte nás ešte dnes na telefónnom čísle 032/744 3930 alebo emailom na adresu fonet@fonet.skFonet ponúka radu špecializovaných riešení. Naše služby zahŕňajú ochranu firemných dát a správu bezpečnostných incidentov, a bezpečnostné školenia pre zamestnancov. Každé z týchto riešení je navrhnuté tak, aby poskytovalo komplexnú ochranu a pomáhalo vám a vašej firme zostať krok vpred pred kyberzločincami.Vaša bezpečnosť je našou prioritou.

Zdroj: rmol.cz

 

Súvisiace články

Palo Alto Networks rieši zero-day zraniteľnosť zneužívanú na backdoor firewallov

Bezpečnostná spoločnosť Palo Alto Networks nedávno oznámila, že úspešne opravila zero-day zraniteľnosť, ktorá bola zneužívaná na vytvorenie zadných dvierok (backdoor) do svojich firewallov. Táto zraniteľnosť, označovaná ako CVE-2022-22979, umožňovala útočníkom získať neoprávnený prístup k cieľovému zariadeniu a následne prevziať kontrolu nad sieťovým prechodom.

Čítať viac
Kontaktujte nás

Spolupracujte s nami na komplexných IT riešeniach.

Radi vám odpovieme na všetky otázky a pomôžeme vám určiť, ktoré z našich služieb najlepšie vyhovujú vašim potrebám.

Výhody
Čo ďalej?
1

Naplánujeme si meeting

2

Na meetingu zistíme problém

3

Vypracujeme návrh riešenia

Naplánujte si konzultáciu