Sophos Threat Report 2024: Analýza aktuálnych kybernetických hrozieb

Roman Lenhard

IT Špecialista

fonet. fonet.sk, trencin, kerio, sophos, icewarp, zalohovanie, gfi, server, ochrana dat, webstranka, wordpress

Sophos zverejnil svoju najnovšiu analýzu aktuálnych kybernetických hrozieb v Sophos Threat Report 2024. Tento prehľad poskytuje dôležité informácie o nových trendoch a hrozbách v kybernetickej bezpečnosti, ktoré by mali byť na radaru každej firmy. Tu je stručný prehľad hlavných zistení a odporúčaní z tohto správy:

1. Rastúci trend ransomvérových útokov

Sophos Threat Report 2024 identifikuje výrazný nárast ransomvérových útokov voči firmám v priebehu minulého roka. Tieto útoky sa stali sofistikovanejšími a cieľovejšími, s cieľom získať výkupné za šifrovanie dôležitých dát. Firmy by mali venovať osobitnú pozornosť ochrane pred týmito hrozbami a implementovať príslušné opatrenia na ochranu svojich údajov.

2. Rastúca závažnosť útokov s využitím ransomvéru

Okrem rastu počtu ransomvérových útokov sa zvyšuje aj závažnosť týchto útokov. Útočníci sa stávajú agresívnejšími a cieľovejšími vo svojich útokoch, čo zvyšuje riziko pre firmy a organizácie. Je nevyhnutné, aby firmy mali v mieste primerané ochranné mechanizmy a postupy na zmiernenie rizika z týchto útokov.

3. Nárast útokov na cloudové služby

Sophos Threat Report 2024 identifikuje aj nárast útokov na cloudové služby, ktoré sa stávajú čoraz obľúbenejšími cieľmi pre útočníkov. Tieto útoky môžu mať vážne dôsledky pre firmy, ktoré sa spoliehajú na cloudové technológie, a preto je nevyhnutné, aby mali primerané bezpečnostné opatrenia na ochranu svojich cloudových prostredí.

4. Dôležitosť prevencie a detekcie

Vzhľadom na zvýšenú hrozbou kybernetických útokov je kľúčové, aby firmy venovali dostatočnú pozornosť prevencii a detekcii hrozieb. Implementácia pokročilých bezpečnostných riešení, ako je napríklad Sophos Intercept X, môže byť účinným spôsobom, ako minimalizovať riziko útokov a chrániť svoje podnikanie.

Sophos Threat Report 2024 poskytuje dôležité informácie o aktuálnych hrozbách v kybernetickej bezpečnosti a ponúka cenné odporúčania pre firmy, ako sa ochrániť pred týmito hrozbami. Pre viac informácií a podrobnosti si prečítajte celý report na stránke Sophos.

Čo ponúka Fonet, spol. s.r.o. pre vašu WordPress stránku?

  • Vynikajúci bezpečnostný štít – So Sophos Firewall získate záruku vynikajúcej bezpečnosti vášho firemného prostredia, čo je kľúčové pre vašu spokojnosť a úspech vášho podnikania.

  • Komplexné riešenia pre firmy – Naša ponuka Sophos Firewall zahŕňa široký výber bezpečnostných funkcií a nástrojov, ktoré sú navrhnuté tak, aby spĺňali potreby každej firmy bez ohľadu na veľkosť alebo odvetvie.

Fonet, spol. s r.o. sa postará o vašu bezpečnosť, aby ste sa mohli sústrediť na rast a úspech svojho podnikania. Neváhajte a chráňte svoju firmu pomocou profesionálnych bezpečnostných riešení od Sophosu. Kontaktujte náš tím na telefónnom čísle 032/744 3930 alebo emailom na adresu fonet@fonet.sk a začnite posilňovať bezpečnosť vášho podnikania!

Súvisiace články

Palo Alto Networks rieši zero-day zraniteľnosť zneužívanú na backdoor firewallov

Bezpečnostná spoločnosť Palo Alto Networks nedávno oznámila, že úspešne opravila zero-day zraniteľnosť, ktorá bola zneužívaná na vytvorenie zadných dvierok (backdoor) do svojich firewallov. Táto zraniteľnosť, označovaná ako CVE-2022-22979, umožňovala útočníkom získať neoprávnený prístup k cieľovému zariadeniu a následne prevziať kontrolu nad sieťovým prechodom.

Čítať viac
Kontaktujte nás

Spolupracujte s nami na komplexných IT riešeniach.

Radi vám odpovieme na všetky otázky a pomôžeme vám určiť, ktoré z našich služieb najlepšie vyhovujú vašim potrebám.

Výhody
Čo ďalej?
1

Naplánujeme si meeting

2

Na meetingu zistíme problém

3

Vypracujeme návrh riešenia

Naplánujte si konzultáciu