Sophos Intercept X: prevencia mimovoľného šírenia firemných dokumentov

Roman Lenhard

IT Špecialista

sophos, fonet, update, fonet, fonet.sk, trencin

Ochrana firemných údajov

V dnešnej dobe digitálneho veku je bezpečnosť firemných údajov jednou z najdôležitejších priorit každej spoločnosti. Jedným z najväčších rizík sú neúmyselné alebo mimovoľné stiahnutia dát zamestnancami, ktoré môžu viesť k úniku dôležitých informácií alebo dokonca k závažným bezpečnostným incidentom. Sophos Firewall je špičkovým riešením, ktoré pomáha chrániť firemné siete pred týmito rizikami a zabraňuje neoprávnenému stahovaniu dát.

Ako Sophos Firewall chráni vašu sieť pred neúmyselným sťahovaním dát

  1. Aplikovaná politika zabezpečenia – Sophos Firewall umožňuje nastavenie prísnych bezpečnostných politík, ktoré definujú, kto má prístup k akým údajom a aké operácie s nimi sú povolené. Tým sa minimalizuje riziko neoprávneného stiahnutia dôležitých dát.

  2. Funkcia kontroly obsahu – S pomocou pokročilých mechanizmov kontroly obsahu dokáže Sophos Firewall identifikovať a blokovať nebezpečné súbory a dátové toky, ktoré by mohli obsahovať citlivé informácie alebo malware.

  3. Monitorovanie a auditovanie prevádzky – Sophos Firewall neustále monitoruje sieťovú prevádzku a identifikuje podozrivé činnosti, ktoré by mohli naznačovať pokusy o neoprávnený prístup alebo stiahnutie dát. Tieto udalosti sú potom zaznamenané a môžu byť ďalej vyhodnotené pre potreby bezpečnostnej analýzy.

  4. Prevencia pred únikom údajov – Sophos Firewall je vybavený pokročilými nástrojmi na prevenciu úniku údajov (DLP), ktoré dokážu identifikovať a zablokovať pokusy o odchod citlivých informácií mimo firemnej siete.

Sophos Firewall je teda ideálnym riešením pre firmy, ktoré sa zaujímajú o bezpečnosť svojich dát a chcú minimalizovať riziko neúmyselného stiahnutia údajov z ich siete.

Čo ponúka Fonet, spol. s.r.o. pre vašu firmu?

  • Vynikajúci bezpečnostný štít – So Sophos Firewall získate záruku vynikajúcej bezpečnosti vášho firemného prostredia, čo je kľúčové pre vašu spokojnosť a úspech vášho podnikania.

  • Komplexné riešenia pre firmy – Naša ponuka Sophos Firewall zahŕňa široký výber bezpečnostných funkcií a nástrojov, ktoré sú navrhnuté tak, aby spĺňali potreby každej firmy bez ohľadu na veľkosť alebo odvetvie.

Neváhajte a chráňte svoju firmu pomocou profesionálnych bezpečnostných riešení od Sophosu. Kontaktujte náš tím na telefónnom čísle 032/744 3930 alebo emailom na adresu fonet@fonet.sk a začnite posilňovať bezpečnosť vášho podnikania!

Súvisiace články

Kontaktujte nás

Spolupracujte s nami na komplexných IT riešeniach.

Radi vám odpovieme na všetky otázky a pomôžeme vám určiť, ktoré z našich služieb najlepšie vyhovujú vašim potrebám.

Výhody
Čo ďalej?
1

Naplánujeme si meeting

2

Na meetingu zistíme problém

3

Vypracujeme návrh riešenia

Naplánujte si konzultáciu