Dôležitá aktualizácia SSD firmware pre Sophos zariadenia

Roman Lenhard

IT Špecialista

sophos x fonet, Dôležitá Aktualizácia Firmware Sophos Zariadenia

Aktualizácia SSD firmvare pre Sophos

Radi by sme vás informovali o dôležitej aktualizácii firmware, ktorá výrazne zlepší výkon pevného disku SSD vo vašich zariadeniach Sophos. Táto aktualizácia bola sprístupnená ako hotfix 24 januára 2024 a je dôrazne odporúčaná pre vybrané Sophos zariadenia.

Aktualizácia je dostupná pre zariadenia bežiace na verziách Sophos Firewall OS (SFOS) 19.0, 19.5, alebo 20.0. Aktualizáciu by ste mali vidieť v upozorneniach v Control Centre vášho firewallu.

Aké kroky sú potrebné

Odporúčame prečítať si článok v Knowledgebase (v angličtine) pre podrobné pokyny k aktualizácii, vrátane dôležitých rad pre HA a AirGap nasadenia.

  1. Aktualizácia sa automaticky stiahne, ak máte na zariadení aktivované „povolenie automatickej inštalácie hotfixov“ (štandardné nastavenie).
  2. Inštalácia firmware si vyžaduje reštart zariadenia alebo v zriedkavých prípadoch manuálne vypnutie a zapnutie, preto odporúčame spustiť inštaláciu manuálne v čase, ktorý vám vyhovuje a kedy môžete tolerovať krátku dobu odstávky. Hotfix obsahuje jednoduché CLI príkazy na:

    i. Overenie, či vaše zariadenie vyžaduje aktualizáciu:
    system ssd show

    ii. Spustenie aktualizácie:

    system ssd update

Dôležité

Ako preventívne opatrenie sa uistite, že máte prístup k ovládaniu napájania zariadenia počas inštalácie, pre prípad, že by bol potrebný manuálny reštart.

Poradíme vám

V prípade potreby ďalšej pomoci neváhajte kontaktovať náš tím na telefónnom čísle 032/744 3930 alebo emailom na adresu fonet@fonet.sk. Zaistíme, aby prevádzka vašich firewall zariadení bola nepretržitá a maximálne efektívna. 

Súvisiace články

Kontaktujte nás

Spolupracujte s nami na komplexných IT riešeniach.

Radi vám odpovieme na všetky otázky a pomôžeme vám určiť, ktoré z našich služieb najlepšie vyhovujú vašim potrebám.

Výhody
Čo ďalej?
1

Naplánujeme si meeting

2

Na meetingu zistíme problém

3

Vypracujeme návrh riešenia

Naplánujte si konzultáciu