Sophos Intercept X boduje v hodnotení MITRE Engenuity ATT&CK 2023: Úspešná obrana pred hrozbami

Roman Lenhard

IT Špecialista

V posledných rokoch sa kybernetické hrozby stávajú čoraz zložitejšími a sofistikovanejšími. V tomto kontexte sú hodnotenia MITRE Engenuity ATT&CK nevyhnutné pre porozumenie výkonu rôznych riešení EDR (Endpoint Detection and Response). Tieto hodnotenia nám ukazujú, ako efektívne sú tieto systémy v detekcii a reakcii na kybernetické hrozby, čo je kľúčové pre ochranu proti sofistikovaným útokom. Piaty ročník hodnotení v roku 2023 poskytuje neoceniteľné informácie o taktikách, technikách a postupoch používaných skupinou Turla, jedných z najvýznamnejších aktérov v oblasti kybernetickej špionáže.
Dôležité Kybernetické Hrozby a TTP Skupiny Turla

Hodnotenie zamerané na skupinu Turla poskytuje dôležité poznatky o kybernetickej špionáži a malvére, ktoré používajú. Dva hlavné scenáre – „Carbon“ a „Snake“ – demonštrujú rôzne techniky a taktiky vrátane využitia backdoorov, exploitov jadra systému, a útokov na Microsoft Exchange.

  1. Scenár „Carbon“: Prvý deň testovania sa sústredil na viacvrstvovú útočnú kampaň, ktorá cielila na infraštruktúru Windows a Linux. Využívala Turla-specifický malvér vrátane backdooru Epic, ktorý je často používaný v počiatočných fázach útokov Turla, Carbon, druhého stupňa backdooru a frameworku na krádež citlivých informácií od obetí, a Penquin, vzdialeného prístupového trojana (RAT).

  2. Scenár „Snake“: Druhý deň simuloval útok na hypotetickú organizáciu so zameraním na využitie jadra systému a Microsoft Exchange. Znovu boli použité nástroje Epic, ako aj Snake, nástroj používaný pre dlhodobý zber spravodajských informácií o citlivých cieľoch a považovaný za jeden z najsofistikovanejších nástrojov.

Výsledky Hodnotenia Sophos

Sophos dosiahol pôsobivé výsledky v obidvoch scenároch:

  • 99% celkové pokrytie detekcie (141 z 143 krokov útoku)
  • 98% analytické pokrytie
  • 99% analytické pokrytie pre „Carbon“
  • 97% analytické pokrytie pre „Snake“

Obrázok 1: Výsledky

Tieto výsledky jasne ukazujú vysokú efektivitu nástroja Sophos Intercept X v detekcii a analýze komplexných hrozieb.

Zabezpečujeme Vašu Bezpečnosť:

Prinášame príklady z reálneho sveta, kde naše skúsenosti a odbornosť v oblasti kybernetickej bezpečnosti pomohli firmám dosiahnuť vyššiu úroveň ochrany. Bezpečnosť nie je kompromis – je to investícia do budúcnosti vášho podniku!

Bezpečnosť ako Priorita:

Zabezpečenie IT infraštruktúry nie je iba o technológii, ale aj o postoji k bezpečnosti. S našimi riešeniami môžete mať istotu, že každý aspekt vašej IT infraštruktúry je pod kontrolou.

Ako firma s bohatými skúsenosťami v oblasti kybernetickej bezpečnosti, sme pripravení pomôcť vám chrániť vaše systémy. Kontaktujte nás ešte dnes a spoločne vybudujeme bezpečné prostredie pre vašu firmu.

Súvisiace články

Prečo by ste mali pravidelne zálohovať svoje dáta?

V dnešnej digitálnej dobe sú dáta jedným z najcennejších aktív, či už ide o osobné fotografie, dôležité pracovné dokumenty, alebo finančné záznamy. Strata týchto dát môže mať nielen finančné, ale aj emocionálne následky. Pravidelné zálohovanie je jednoduchý, no kritický krok na ochranu vašich informácií pred nečakanými udalosťami.

Čítať viac
Kontaktujte nás

Spolupracujte s nami na komplexných IT riešeniach.

Radi vám odpovieme na všetky otázky a pomôžeme vám určiť, ktoré z našich služieb najlepšie vyhovujú vašim potrebám.

Výhody
Čo ďalej?
1

Naplánujeme si meeting

2

Na meetingu zistíme problém

3

Vypracujeme návrh riešenia

Naplánujte si konzultáciu