Sophos Firewall a Intercept X: Ochrana vašich dát pred kybernetickými útokmi

Roman Lenhard

IT Špecialista

V dnešnej dobe sú kybernetické útoky stále častejšie a sofistikovanejšie. Nedávno bola Univerzita obrany v Brne terčom útoku hackerov, ktorí unikli citlivým dátam v objeme 750 gigabajtov. Tento incident poukazuje na naléhavú potrebu kvalitného zabezpečenia siete a dát. Sophos Firewall a Sophos Intercept X môžu byť kľúčom k ochrane vašich dát a predchádzaniu podobným incidentom.

Ransomwarová skupina zodpovedná za útok na univerzitu, ukradla mnoho dôležitých súborov, vrátane e-mailových správ, pracovných dokumentov a finančných výkazov. Tento typ útoku môže spôsobiť značné škody a ohroziť dôvernosť vašich dát.

Sophos Firewall poskytuje výkonnú ochranu pre vašu sieť tým, že blokuje škodlivý prevádzku a zabráni neoprávnenému prístupu. Intercept X je potom špičkovým antivírovým riešením, ktoré dokáže odhaliť a zneškodniť hrozby, vrátane ransomwaru, ešte predtým, než spôsobí škody.

Mestské štátné zastúpenie v Brne už začalo vyšetrovanie tohto útoku, čo ukazuje na vážnosť situácie. Je však oveľa lepšie mať proaktívnu ochranu, než sa potýkať s následkami kybernetického útoku.

Univerzita obrany v Brne sa špecializuje na vzdelávanie budúcich vysokoškolských profesionálov pre Armádu ČR. S viac ako 1600 študentmi kde zachovanie bezpečnosti dát kľúčovou prioritou.

Sophos Firewall a Sophos Intercept X ponúkajú komplexnú ochranu pred kybernetickými hrozbami a môžu vám pomôcť zabrániť podobným útokom. Nečakajte, až budete terčom útoku – investujte do svojho bezpečnostného riešenia ešte dnes. Kontaktujte nás.

 

Súvisiace články

Prečo by ste mali pravidelne zálohovať svoje dáta?

V dnešnej digitálnej dobe sú dáta jedným z najcennejších aktív, či už ide o osobné fotografie, dôležité pracovné dokumenty, alebo finančné záznamy. Strata týchto dát môže mať nielen finančné, ale aj emocionálne následky. Pravidelné zálohovanie je jednoduchý, no kritický krok na ochranu vašich informácií pred nečakanými udalosťami.

Čítať viac
Kontaktujte nás

Spolupracujte s nami na komplexných IT riešeniach.

Radi vám odpovieme na všetky otázky a pomôžeme vám určiť, ktoré z našich služieb najlepšie vyhovujú vašim potrebám.

Výhody
Čo ďalej?
1

Naplánujeme si meeting

2

Na meetingu zistíme problém

3

Vypracujeme návrh riešenia

Naplánujte si konzultáciu