Varovanie pred kritickými zraniteľnosťami v Apple produktoch

Roman Lenhard

IT Špecialista

Národné centrum kybernetickej bezpečnosti vydalo varovanie pred kritickými bezpečnostnými zraniteľnosťami v produktoch od spoločnosti Apple. Tieto zraniteľnosti by mohli byť zneužité útočníkmi na vzdialené vykonanie kódu s následkom úplného narušenia dôvernosti, integrity a dostupnosti zasiahnutých systémov. Je dôležité zdôrazniť, že tieto zraniteľnosti sú v súčasnosti aktívne zneužívané útočníkmi.

Konkrétne sa jedná o zraniteľnosti s označením CVE-2023-28205, ktorá sa nachádza v komponente WebKit a umožňuje vzdialenému, neautentifikovanému útočníkovi prostredníctvom podvrhnutia špeciálne vytvoreného webového obsahu vykonať škodlivý kód a zneužiť tak zraniteľný systém. Druhou zraniteľnosťou je CVE-2023-28206, ktorá sa nachádza v komponente IOSurfaceAccelerator a umožňuje útočníkovi prostredníctvom podvrhnutia špeciálne vytvorenej aplikácie vykonať škodlivý kód s oprávneniami administrátora.

Zraniteľné sú nasledovné produkty a ich verzie:

  • iOS verzie staršie ako 16.4.1
  • iPadOS verzie staršie ako 16.4.1
  • Safari verzie staršie ako 16.4.1
  • macOS Ventura verzie staršie ako 13.3.1

Pretože tieto zraniteľnosti predstavujú vážne riziko pre bezpečnosť zariadení a sietí, odporúčame všetkým používateľom, ktorí používajú zraniteľné verzie Apple produktov, bezodkladne aktualizovať všetky zasiahnuté systémy. Okrem toho by ste nemali otvárať neoverené e-mailové správy, prílohy z neznámych zdrojov, nenavštevovať nedôveryhodné webové stránky a neinštalovať neoverené aplikácie.

Naša spoločnosť ponúka zabezpečenie vašich zariadení a sietí, aby ste mohli mať istotu, že sú chránené pred takýmito zraniteľnosťami. Kontaktujte nás a ochránime vaše zariadenia pred hrozbami.

Súvisiace články

Prečo by ste mali pravidelne zálohovať svoje dáta?

V dnešnej digitálnej dobe sú dáta jedným z najcennejších aktív, či už ide o osobné fotografie, dôležité pracovné dokumenty, alebo finančné záznamy. Strata týchto dát môže mať nielen finančné, ale aj emocionálne následky. Pravidelné zálohovanie je jednoduchý, no kritický krok na ochranu vašich informácií pred nečakanými udalosťami.

Čítať viac
Kontaktujte nás

Spolupracujte s nami na komplexných IT riešeniach.

Radi vám odpovieme na všetky otázky a pomôžeme vám určiť, ktoré z našich služieb najlepšie vyhovujú vašim potrebám.

Výhody
Čo ďalej?
1

Naplánujeme si meeting

2

Na meetingu zistíme problém

3

Vypracujeme návrh riešenia

Naplánujte si konzultáciu