Zálohovanie firmených dát na Synology – stručný sprievodca

Roman Lenhard

IT Špecialista

Firmy by mali zvážiť zálohovanie dát na Synology z dôvodov spoľahlivosti a pokročilých funkcií, ktoré ponúkajú ich riešenia. Synology poskytuje vysoký stupeň ochrany dát a zjednodušenú správu prostredníctvom intuitívneho užívateľského rozhrania. Ich systémy NAS (network-attached storage) umožňujú efektívne spravovať a zabezpečiť dáta s možnosťou vzdialeného prístupu a automatizovaného zálohovania. Taktiež ponúkajú robustné šifrovanie a podporu pre viacnásobné záložné možnosti, čo zvyšuje odolnosť voči dátovým stratám spôsobeným hardvérovými zlyhaniami, ľudskými chybami alebo kybernetickými útokmi.

Synology u nás v ponuke

Synology DiskStation je séria sieťových úložných zariadení (NAS) od spoločnosti Synology Inc. Tieto zariadenia sú obľúbené v domácnostiach aj firmách pre centralizáciu ukladania dát a zálohovania s možnosťou ľahkého prístupu k dátam odkiaľkoľvek. DiskStationy podporujú rôzne aplikácie na správu dát, multimediálne služby a bezpečnostné funkcie vrátane šifrovania a ochrany proti ransomwaru. Sú známe vďaka svojmu intuitívnemu operačnému systému DSM (DiskStation Manager), ktorý poskytuje prehľadné rozhranie na správu zariadenia.

  • 138,70 € bez DPH
  • vhodné pre malé kancelárie
  • 252,40 € bez DPH
  • ideálne pre rastúce podniky
  • 558,12 € bez DPH
  • výkonné riešenie pre zložitejšie potreby zálohovania

Viac z našej ponuky nájdete na našom e-shope.

Disky

Na ukladanie dát na Synology DiskStation budete potrebovať pevné disky, pretože tieto NAS zariadenia zvyčajne neprichádzajú s predinštalovanými diskami. Musíte si zakúpiť kompatibilné pevné disky podľa potrieb vašich úložných kapacít a potom ich nainštalovať do slotov v zariadení DiskStation. Tieto disky si môžete kúpiť samostatne a majú rôzne kapacity a rýchlosti, v závislosti na tom, čo vaše použitie vyžaduje. 

Je možné na to hneď ukladať svoje dáta?

Áno, ihneď po nastavení a konfigurácii Synology DiskStation môžete začať ukladať svoje dáta. Zariadenie bude vyžadovať niektoré základné nastavenia, ako je inštalácia pevných diskov (ak už nie sú predinštalované) a nastavenie operačného systému DiskStation Manager (DSM), ktorý poskytuje rozhranie na správu vašich súborov. Po dokončení týchto krokov budete môcť začať prenášať dáta na NAS a využívať rôzne funkcie, ako sú zálohovanie, synchronizácia a ďalšie.

Nechajte si poradiť od spoločnosti Fonet s.r.o.

Spoločnosť Fonet spol, s.r.o. je tu pre vás, aby vám pomohla s výberom správneho NAS zariadenia a pevných diskov podľa vašich potrieb. Poskytujeme poradenstvo, konfiguráciu a inštaláciu zariadení, aby sme zabezpečili, že vaše dáta sú bezpečne uložené a prístupné. Naše komplexné služby zahŕňajú nielen fyzickú inštaláciu, ale aj nastavenie softvérových riešení pre optimálnu ochranu a efektivitu vašich firemných operácií v akomkoľvek pracovnom prostredí.

Kontaktujte nás na telefónnom čísle 032/744 3930 alebo emailom na adresu fonet@fonet.sk

Súvisiace články

Prečo by ste mali pravidelne zálohovať svoje dáta?

V dnešnej digitálnej dobe sú dáta jedným z najcennejších aktív, či už ide o osobné fotografie, dôležité pracovné dokumenty, alebo finančné záznamy. Strata týchto dát môže mať nielen finančné, ale aj emocionálne následky. Pravidelné zálohovanie je jednoduchý, no kritický krok na ochranu vašich informácií pred nečakanými udalosťami.

Čítať viac
Kontaktujte nás

Spolupracujte s nami na komplexných IT riešeniach.

Radi vám odpovieme na všetky otázky a pomôžeme vám určiť, ktoré z našich služieb najlepšie vyhovujú vašim potrebám.

Výhody
Čo ďalej?
1

Naplánujeme si meeting

2

Na meetingu zistíme problém

3

Vypracujeme návrh riešenia

Naplánujte si konzultáciu