Spoločnosť Sophos je považovaná za č. 1 v riešení XDR

Roman Lenhard

IT Špecialista

Sophos Intercept X s rozšírenou detekciou a reakciou (XDR) bol používateľmi G2 v jarných správach (marec 2023) vyhodnotený ako riešenie XDR na prvom mieste. Vyznamenania a rebríčky G2 sú založené výlučne na nezávislých, overených hodnoteniach zákazníkov na G2.com, najväčšom svetovom trhu so softvérom a platforme pre vzájomné hodnotenie.

Pozrite si kompletné recenzie na G2.com a pozrite si, ako bol Sophos označený za lídra v niekoľkých ďalších kategóriách vrátane Endpoint, EDR, Firewall a MDR.

XDR pre reálny svet

Sophos Intercept X s XDR je určený pre bezpečnostných expertov aj IT administrátorov a umožňuje analytikom rýchlo a presne odhaľovať, skúmať a reagovať na hrozby v celom bezpečnostnom prostredí.

Riešenie XDR, ktoré stavia na silnom ochrannom základe technológie Sophos Intercept X Endpoint, spája telemetriu z koncových bodov, serverov, mobilných zariadení, siete, e-mailu a cloudových riešení pre optimálny prehľad a zrýchlenú reakciu. Prípadne organizácie, ktoré hľadajú len možnosti detekcie a reakcie na koncové body (EDR), môžu využívať rovnaké nástroje na detekciu a reakciu so zameraním výlučne na svoje koncové body.

Sophos Intercept X s XDR má za sebou niekoľko pôsobivých a inovatívnych aktualizácií, ktoré zákazníkom umožňujú využívať vynikajúce výsledky v oblasti kybernetickej bezpečnosti:

  • Agresívna klasifikácia (úprava bezpečnostného postoja) umožňuje administrátorom zvoliť agresívnejší prah detekcie pre upozornenie pri podozrení na prítomnosť aktívneho protivníka.
  • Režim len pre upozornenia dáva administrátorom väčšiu možnosť voľby, či sa má automaticky zastaviť a zabrániť alebo povoliť a upozorniť, a to na základe jedinečnej tolerancie zákazníka k riziku.
  • Analýza správania na zariadení pre podozrivú aktivitu procesov rozširuje existujúce heuristické detekcie a detekcie založené na ML modeloch s cieľom využiť motor správania na zariadení. Táto úroveň analýzy sa spúšťa na koncovom zariadení namiesto v cloude, aby sa zabezpečilo, že zariadenia sú bezpečné, aj keď sú offline alebo nemôžu odosielať údaje.
  • Sledovanie prístupových aktivít k dokumentom, ktoré možno použiť na vyhľadávanie hrozieb a vyšetrovanie, keď sa v prostredí nachádzali podozrivé súbory.

Poskytujeme vynikajúce riešenia kybernetickej bezpečnosti založené na technológii Sophos, pre ochránenie vášho podnikania s najlepšími bezpečnostnými riešeniami na trhu nás kontaktujte.

Súvisiace články

Palo Alto Networks rieši zero-day zraniteľnosť zneužívanú na backdoor firewallov

Bezpečnostná spoločnosť Palo Alto Networks nedávno oznámila, že úspešne opravila zero-day zraniteľnosť, ktorá bola zneužívaná na vytvorenie zadných dvierok (backdoor) do svojich firewallov. Táto zraniteľnosť, označovaná ako CVE-2022-22979, umožňovala útočníkom získať neoprávnený prístup k cieľovému zariadeniu a následne prevziať kontrolu nad sieťovým prechodom.

Čítať viac
Kontaktujte nás

Spolupracujte s nami na komplexných IT riešeniach.

Radi vám odpovieme na všetky otázky a pomôžeme vám určiť, ktoré z našich služieb najlepšie vyhovujú vašim potrebám.

Výhody
Čo ďalej?
1

Naplánujeme si meeting

2

Na meetingu zistíme problém

3

Vypracujeme návrh riešenia

Naplánujte si konzultáciu