Varovanie pred zvýšeným rizikom kybernetických útokov!

Roman Lenhard

IT Špecialista

Národný bezpečnostný úrad varuje pred zvýšeným rizikom kybernetických útokov zo strany hackerských skupín na slovenské ciele. Varovanie sa týka zabezpečenia sietí a informačných systémov prevádzkovateľov základných služieb a prvkov kritickej infraštruktúry, ako aj iných organizácií. NBÚ odporúča organizáciám zabezpečiť si zálohy systémov, oddeliť citlivé údaje a kritické dáta od verejných, zvážiť používanie služieb na DDoS ochranu, implementovať bezpečnostnú infraštruktúru. Taktiež organizáciám radí dodržiavať základné pravidlá ochrany v oblasti bezpečnosti, ako zvýšený monitoring sietí a systémov a obmedzenie vzdialeného prístupu do siete a systémov.

Radi by sme Vám zdôraznili, že naša spoločnosť má k dispozícii široké spektrum bezpečnostných opatrení, ktoré Vám pomôžu chrániť sa pred kybernetickými útokmi, vrátane tých, ktoré môžu byť spôsobené hackerskými skupinami. Naša spoločnosť poskytuje služby na ochranu sietí a informačných systémov, ako aj služby na ochranu pred hrozbami a implementáciu bezpečnostnej infraštruktúry. Ak máte záujem o bližšie informácie o našich službách, prosím, kontaktujte nás. Sme pripravení Vám pomôcť s ochranou vašich informačných systémov a sietí pred kybernetickými hrozbami.

Súvisiace články

Palo Alto Networks rieši zero-day zraniteľnosť zneužívanú na backdoor firewallov

Bezpečnostná spoločnosť Palo Alto Networks nedávno oznámila, že úspešne opravila zero-day zraniteľnosť, ktorá bola zneužívaná na vytvorenie zadných dvierok (backdoor) do svojich firewallov. Táto zraniteľnosť, označovaná ako CVE-2022-22979, umožňovala útočníkom získať neoprávnený prístup k cieľovému zariadeniu a následne prevziať kontrolu nad sieťovým prechodom.

Čítať viac
Kontaktujte nás

Spolupracujte s nami na komplexných IT riešeniach.

Radi vám odpovieme na všetky otázky a pomôžeme vám určiť, ktoré z našich služieb najlepšie vyhovujú vašim potrebám.

Výhody
Čo ďalej?
1

Naplánujeme si meeting

2

Na meetingu zistíme problém

3

Vypracujeme návrh riešenia

Naplánujte si konzultáciu